Capturing the View

When a pair of long-time Norwell homeowners craved change and more space in their family’s home they looked no further than the creative team at Roomscapes Luxury Design Center. Having worked with the high-end luxury design center years before, the clients knew which experts they wanted to lean on and also the most important component of the project: allow them to see the river from every room of the house.

Roomscapes_Interior

Photography by Dan Cutrona
Design: Roomscapes Luxury Desing Center

“The couple is very social and active in the community and entertain a lot,”says Cameron Snyder, co-owner of Roomscapes and lead designer on the project. “They wanted an area for guests to gather and socialize and to set out food and drinks for large crowds.”The homeowners’desire was to have a home that flowed while still having a distinctive look to each room.They ultimately renovated fifteen rooms throughout the home, including the powder room, master suite and kitchen.

With a busy social life, the layout of the kitchen and adjoining rooms was especially important to the homeowners. They didn’t need a formal dining space but instead wanted seating for eight people in the kitchen. Snyder gave the family this needed space while making it blend into the kitchen with the appearance of cabinetry. Unique countertops, including double-edge imported granite, hammered copper and semi-precious stone complement the custom cabinetry. In a unique twist to the bar layout, Snyder designed a custom, round concrete sink with bamboo covers acting as cutting boards. Drinks and oysters can be chilled in the sink and the ice melts away through the center drain with no hassle.

Rich leather and glass inserts were used in the backsplash, walls and doors in the bar area and a luxurious tiger maple was used as an accent on the walnut cabinets. The tray ceiling holds hidden lighting that casts a glow over the kitchen, at once making the space feel both intimate yet even larger than it is. As an extension of the spacious kitchen a state-of-the-art wine cellar was added to the basement.

The downstairs powder room, just off the kitchen and living room, followed a fun and free design theme. Although the homeowners love traditional design they didn’t want the new space to feel “stodgy and old.”The designers turned a closed-in powder room into an open space by relocating the toilet behind a private wall, adding recessed lighting, and opting for honed Jerusalem Gold Limestone floor tiles. Hardware accented with gemstones complements the stained glass mosaic wall tiles and the polished Honey Onyx vessel style sink.

While the homeowners wanted their kitchen and living area to be open for entertaining they wanted their master suite to be a secluded hide-away, housed in a brand-new addition. “The homeowners work together in their business and they both work a lot of hours,”says Snyder. “They wanted a space that they could ‘retreat’to replica watches and dust off the tension of the day.”The new bedroom and wardrobe room are the seat of luxury, but the master bathroom lends a vacation state of mind. An intimate spa-like area with a tile waterfall was designed to hold the large, freestanding soaking tub, fireplace and television. Details are important to the homeowners, and the designers used different tile patterns to delineate the spaces in the master suite while warm earth tones make the space feel cohesive.

Thanks to the carefully planned redesign and attention to detail the homeowners fake watches now feel connected to the river and beautiful natural landscape wherever they are in the house.

 

Comments are closed.